New Scientist

Download het profiel en het verschijningsschema van New Scientist
Download de tariefkaart van New Scientist

Op 21 mei 2013 werd de Nederlandse New Scientist gelanceerd in Artis. Vanaf 23 mei 2013 lag het eerste nummer in de winkel. 

Categorie: Wetenschap                                                
Verschijning: 11 keer per jaar                                                     
Omvang: gemiddeld 100 pagina’s                                               
Uitvoering: full colour – gelumbeckt

Oplage HOI
Q1 t/m Q4 2013 gem. 17.906

Gemiddeld bereik 13+: 52.000 lezers 

Lezerskern
Geslacht: vrouwen 43% - mannen 57%
Leeftijd: 20 - 65 jaar
Opleiding: WO
Welstand: W1 (55%)

Lezers
New Scientist richt zich op mensen met een fascinatie voor (natuur)wetenschap. De lezers zijn ontwikkeld en hoogopgeleid. Mensen die midden in de maatschappij staan en grote interesse hebben in ontwikkelingen die van invloed zijn op hun leven en toekomst. Het leeuwendeel werkt voor adviesbureaus en kennisinstituten, vaak op directie- of leidinggevend niveau. Naast interesse in boeken (ze lezen meer dan tien boeken per jaar) zijn de belangrijkste interesses van de lezers: educatieve programma’s, beleggen, wijnen proeven, fotograferen en filmen. Ook bezoeken ze graag tentoonstellingen, opera’s, musea, theater en concerten.

Redactionele formule
New Scientist verandert je kijk op de wereld met fascinerende ideeën uit de wetenschap. Het van oorsprong Britse New Scientist is het grootste weekblad ter wereld op het gebied van wetenschap en technologie. Dankzij de focus op ‘ideeën die de wereld veranderen’ en de balans tussen diepgang en toegankelijkheid, is het magazine populair bij een breed publiek.
De Nederlandstalige editie verschijnt maandelijks met diepgaande achtergrondartikelen en opinie. Het combineert de beste internationale artikelen met eigen kopij, waarin Nederlands en Belgisch toponderzoek veel aandacht krijgt.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden of wilt u meer informatie over New Scientist? Neem dan contact op via sales@veenmedia.nl of bel naar accountmanager Alex Sieval: 088 700 2679.