Nieuwsbrief Veen media 2014 02

Kids Special New Scientist
In juni komt New Scientist met de Kids special voor kinderen van 7-12 jaar en hun ouders. De special is bedoeld om kinderen op jonge leeftijd te enthousiasmeren voor wetenschap en technologie en heeft een oplage van 20.000 exemplaren. Het wordt een doe & leer-boek om op een leuke educatieve wijze kinderen te laten zien dat wetenschap en technologie boeiende onderwerpen zijn. De kosten van 1/1 advertorial (+/- 300 woorden tekst en 3 foto’s) bedragen € 1.500,- inclusief 100 exemplaren. Voor meer informatie neem contact op met Rianne.vanveenendaal@veenmedia.nl.
 
Informatie voor mediaprofessionals op Magazines.nl
Neem eens een kijkje op magazines.nl. Magazines.nl is een initiatief van de Groep Publiekstijdschriften (GPT) van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV), met als doel het mediumtype magazines vanuit de branchevereniging met nieuw elan in de advertentiemarkt te positioneren. Magazines.nl is het platform waarop jij als mediaprofessional relevante informatie op het gebied van magazines kunt vinden. Denk hierbij aan onderzoeksresultaten, branchenieuws, inspirerende advertenties, cases, samenwerkingen en innovaties. Tevens bevat de website informatie over advertentietarieven. www.magazines.nl 

Maarten is vernieuwd!
Maarten van Rossum is steeds vaker het gezicht in verschillende TV- en of radioshows met zijn eigen karakter. Wij hebben het magazine Maarten! daar in mee laten veranderen en dit heeft een vernieuwde redactionele koers met zich meegenomen. Het magazine Maarten! bekijkt de wereld door de bril van Maarten van Rossem: nurks, intelligent en geestig – maar betrokken. Maarten! volgt de grillige maar vermakelijke en leerzame gedachtegang van Maarten: van de grote maatschappelijke en politieke thema’s tot trivialere maar altijd geestige zijsprongen, ook naar cultuur, natuur en wetenschap.  1/1 advertentie FC € 3.250,-. Voor meer informatie neem contact op met thijs.vanderveen@veenmedia.nl.

Saskia Coster wint Opzij Literatuurprijs
Saskia de Coster wint met haar roman Wij en ik de Opzij Literatuurprijs 2014, de jaarlijkse prijs voor de beste roman van een Nederlandstalige schrijfster. De Coster zegt in een interview in de nieuwe Opzij: ‘Ik denk dat we als mens een perspectief buiten onszelf nodig hebben om op het leven te kunnen reflecteren.’ De Vlaamse auteur ontvangt een geldbedrag van € 5000,-. De uitreiking van de Opzij Literatuurprijs vond plaats in Pakhuis de Zwijger.
Vanwege de uitreiking van de Literatuurpijrs staat het nummer van Opzij dat nu in de winkel ligt boordevol literatuur. Adverteren in Opzij? Neem contact op met anne.sepers@veenmedia.nl.

Nieuwe website: filosofie.nl
Binnen het domein filosofie wordt al maanden hard gewerkt aan een vernieuwd online platform: filosofie.nl. Dit is ontstaan vanuit de overtuiging dat diepgang ook op internet een plaats verdient. Het platform zal op 1 april, de start van de maand van de filosofie, worden gelanceerd. Een lidmaatschap geeft toegang tot het beste over filosofie, speciaal geselecteerd en bijeen gebracht, en biedt een duidelijk perspectief op grote en kleine vraagstukken. Voor uitgevers biedt het platform mogelijkheden om content te ontsluiten richting een grote groep filosofie geïnteresseerden. Ook voor bedrijven die een maatschappelijk betrokken doelgroep willen bereiken is het platform interessant. Wij denken graag met u mee over een oplossing op maat. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Thijs.vanderveen@veenmedia.nl.

MoodieZ en Veen Media gaan samenwerking aan
MoodieZ is het eerste Mindstyle magazine voor jongeren vanaf 15 jaar, die zo veel mogelijk willen ontdekken over zichzelf én de wereld om hen heen.
Moodiez wordt verspreid in een oplage van 25.000 exemplaren. De primaire doelgroep bestaat uit meisjes tussen de 15 en 25 jaar, die meer dan gemiddeld geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en zingeving. Op maatschappelijk en cultureel gebied zijn ze leergierig. verder spelen uterlijkheden spelen wel een rol, maar is het innerlijke besef minstens zo belangrijk. Zijn zowel woonachtig in de stad als op het platteland. Vanaf heden verzorgt Veen Media de advertentie-exploitatie voor Moodiez. 1/1 advertentie pagina FC kost € 2.450,- Voor meer informatie sandra.broerse@veenmedia.nl.
 
New Scientist University
Sinds vorig jaar december is er een nieuw onderdeel aan het veelzijdige platform van New Scientist toegevoegd: New Scientist University.  Speciaal voor de lezers organiseert New Scientist evenementen om wetenschap van dichtbij te laten beleven. Het zijn voornamelijk colleges en rondleidingen/excursies op de wetenschapsplekken in Nederland, zoals Quantumlab in Delft, Nanotechnologielab in Enschede of Radioastronomie in Dwingelo. Abonnees krijgen voorrang en goedkopere tickets. Voor meer informatie neem contact op met Rianne.vanveenendaal@veenmedia.nl.

Meet & Taste Jamie
Vanaf het april/mei nummer organiseert Jamie magazine bij de lancering van elk nieuw nummer een Meet & Taste. Ontmoet de redactie en inspirerende mensen uit Jamie magazine en proef het nieuwste nummer. De eerste editie vindt plaats op 6 april in Fifteen Amsterdam. De Meet & Taste is speciaal voor de Jamie abonnees en is na aanmelding gratis toegankelijk. Voor meer informatie neem contact op met Alex.sieval@veenmedia.nl.
  
Nieuwe app Kunstbeeld
Kunstbeeld heeft onlangs een nieuwe app gelanceerd. De nieuwe app is mooier en vooral ook handiger voor kunstliefhebbers. Zo kunnen zij nu in de Kunstgids heel eenvoudig zien welke tentoonstellingen in de buurt op een bepaald moment open zijn. De Kunstbeeld app is daarin uniek. De app stond in week 12 op nummer 1 van de Nieuws apps in de Apple Store. Voor meer informatie neem contact op met Alex.sieval@veenmedia.nl.