Colleges

Collegedagen Historisch Nieuwsblad
Samen met de Feniks Academie van uitgeverij ThiemeMeulenhoff organiseert Historisch Nieuwsblad unieke collegedagen. De eerste vond plaats op 20 april 2012 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam. Onderwerp: De Eerste Wereldoorlog. Het aantal collegedagen is sindsdien toegenomen van twee naar zes dagen per jaar.

Lezingen Filosofie Magazine
Filosofie Magazine organiseert verschillende lezingen en cursussen. In samenwerking met denkstation Brandstof vond eind 2013 de lezingenreeks 'Ken Uzelve' plaats in de Amstelkerk. In 2014 organiseren Filosofie Magazine en het Instituut voor Filosofie de cursus 'Vriendschap en liefde in de Griekse oudheid'. 

New Scientist University
Eind december 2013 werden door New Scientist University twee colleges en een rondleiding georganiseerd op de Technische Universiteit Delft. Lezers kregen als eerste een kijkje in het splinternieuwe quantumlab. De volgende New Scientist University vinden plaats op 4 april in Wageningen en 15 april in Twente.

New Scientist Café
Vanaf begin 2014 start New Scientist Café in Pakhuis de Zwijger. Dit is een avondvullend programma met verschillende sprekers rondom een bepaald thema. Het eerste New Scientist Café vindt plaats op 25 maart, met als onderwerp: niets. Niets is een onderwerp waar verrassend veel over te vertellen is. New Scientist Café biedt ruim 300 bezoekers de mogelijkheid om de redactie te ontmoeten.